понеделник, 15 ноември 2021 г.

ОБЯСНЕНИЕТО ЗА НЕОЧАКВАНИЯ РЪСТ НА ГЛАСУВАЛИ ЗА "ПОЧТЕНИТЕ" ИЗМАМНИЦИ!

 

 "Почтените" мошеници са първа политическа сила в България, чийто народ бил най - интелигентен сред интелигентните. 😂 А да ви е честито! Всички социологически агенции им даваха не повече от 11% най - много до 15%. Машините на Радев ги направиха първа политическа сила. Някой да обясни, как става този фокус! Лапсусът на Румен Радев, че изборните резултати зависят от манипулацията, се потвърди. 
Ето и мнението на специалиста, как става измамата с гласуване с машини.
Васил Василев, IT специалист
Технологията за фалшифициране с машините е следната. В софтуера е вкаран код за случайна подмяна на вота - на един на всеки 20 човека примерно вота се подменя. Разчитат, че хората не проверяват контролните разписки, а направо ги пускат в урната. 
 
После разписките се броят и излизат. А ако някой се оплаче, че разписката не отговаря на избора му - комисията вярва на машината, не на човека. ИМА много регистрирани оплаквания от този тип!
 
Механизма работи само за датата на изборите и след това се деактивира, така че евентуален външен одит не може да го хване. Може все пак да се открие с независим одит на софтуера, което обаче едва ли ще бъде допуснато от "почтените".
 
Тази манипулация е лесна за реализиране когато имаш човек който прави код и който прави цифровия подпис (хеш) за неговото контролиране. Тази уязвимост би могла да бъде избегната при специален дизайн на машините, който да осигури невъзможност за фалшификация. Това обаче трябва да се направи от самото начало на проектирането им. 
 
Във Венецуела, където са произведени, честността на изборите не е приоритет и съвсем естествено машините са направени за да позволяват манипулация а не да гарантират честност.


Новините от днес и със задна дата