четвъртък, 4 ноември 2021 г.

Германският здравен министър: Имаме "пандемия от неваксинирани"

 Германският здравен министър: Имаме "пандемия от неваксинирани" -  Теми в развитие | Vesti.bg

Kоронавирусната пандемия в Германия изобщо не е приключила, но в страната има "пандемия от неваксинирани", заяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, предадоха световните агенции.

Пред репортери той каза, че в някои части на страната леглата за интензивно лечение отново свършват и че "пандемията от неваксинирани" е мащабна.

По данни на Института "Роберт Кох" от началото на пандемията досега в страната са регистрирани 4 638 419 случая на зараза с вируса. Починалите с коронавирус в Германия от началото на пандемията са 96 027 души. 

За последните 24 часа починалите с COVID-19 са 194. За сравнение миналия вторник те са били 114. На седмична база смъртните случаи към тази сутрин са били 146,6 на 100 000 души, докато вчера този показател е бил 153,7 на 100 000 души.

Преди срещата си с министри от 16-те федерални провинции, Шпан изрази безпокойство от настоящото високо ниво на инфекции и хоспитализации, включително в интензивни отделение. 


Той повтори призива си за поставянето на трета подсилваща доза от ваксина и каза, че властите във всички провинции трябва да предложат на лицата над 60 години да получат трета доза. 

За сравнение в малка България поддържаме същия брой починали, включително и деца, но никой не е притеснен от това обстоятелство.

Новините от днес и със задна дата