сряда, 3 ноември 2021 г.

Проф. Иво Петров назова единственото спасение за хората, които може да умрат след дни от К-19

 

"Време е за незабавни мерки, които да могат да спасят поне част от хората, които биха могли да бъдат спасени. Пълният локдаун е единственото спасение от ситуацията". 

Това каза пред БНР кардиологът проф. Иво Петров, медицински директор на "Аджибадем Сити Клиник", член на Експертния съвет по кардиология към министерството на здравеопазването.

По думите му в Covid кризата България е изключително негативен пример:

"Обществото ни се превръща в опитно зайче от негативната страна. ... България по един болезнен за нас път участва в един експеримент, в който е контролна група - групата на неваксинираните. 

Страната ни ще влезе в научните публикации с негативен отзвук. Има множество проучвания в историята на медицината, които са прекратени преждевременно, защото са толкова категорични данните, че не е  етично да се продължава с експеримента. Призовавам всички, моля ви, нека да излезем от този експеримент!


Ясно е, че ще продължим да загиваме и това е абсолютно абсурдно, при положение, че имаме всички ваксини, които са доказали при повече от милиард и половина души - с две дози, че има огромна разлика в протичането на заболяването - десетократно в полза на ваксинираните. Вече не е време да се обвиняваме, заблуждаваме или обясняваме. Фактите са налице!


 Трябва да се действа, нацията губи хора! С Covid-19 сме в демографска катастрофа. Това е абсолютно безотговорно!".

"Отдавна сме прехвърлили прага на търпимост към безхаберието и изкривяването на научните данни", смята той.

Претоварването на здравната система е пагубно не само за пациентите с Covid-19, но и за останалите, които не могат да получат необходимата помощ заради натовареността на медиците.

Новините от днес и със задна дата