сряда, 20 октомври 2021 г.

Емблематични места от Бургас влизат в четири филмови продукции

Емблематични места от Бургас влизат в четири филмови продукции

Част от сцените на два пълнометражни филма с международно участие и два сериала са заснети на емблематични места в Бургас това лято. Героите им се разходиха по Моста, в Морската градина, около Морска гара Бургас, минаха по „Александровска“ и „Богориди“, пиха кафе на терасата на Културен център „Морско казино“, посетиха новия Център за съвременно изкуство и библиотека и обновения Културен дом НХК, споделиха романтиката на рибарско селище „Ченгене скеле“.

Кино и телевизионните премиери на продукциите предстоят през 2022 година.

Първият съфинансиран пълнометражен игрален филм е българо-финландско-шведската продукция „Добрият шофьор“. Режисьор на лентата е Тонислав Христов. Филмът разказва историята на двама приятели, ролите са поверени на Малин Кръстев, чиито герой е шофьор на такси и Герасим Георгиев – Геро в ролята на охранител. Кино лентата разказва за трудния и дълъг път на един мъж към най-близките му хора - семейството, което е изоставил преди години, което го учи на най-ценния урок – човечност и съчувствие към напълно непознати. Филмът е получил финансиране от фонд „Евроимаж“.

Другият пълнометражен игрален филм, който съфинансира Община Бургас, е копродукция между България, Великобритания, Франция и Германия. Работното му заглавие е „Четири сезона“. Това са четири отделни истории, които са вплетени в сюжета на филма и са заснети от местни актьори от всяка от страните. Всяка част пресъздава отделен сезон, като за България е отредено лятото, а темите са за отминаващото време, женствеността и любовта. Режисьор и сценарист на филма е Ванина Кондова.

Почти цялото действие от новия български сериал „Аз и моите жени“, който предстои да тръгне през пролетта на 2022 година по БНТ, също се развива в Бургас. Комедийната драма разказва историята на хирурга Филип /Димитър Живков/, озовал се в паралелна връзка с две различни жени – Кристина /Мария Сотирова/ в София и Мая /Христина Джурова/ в Бургас. Двата противоположни свята, в който заживява главният герой, не са случайност, а огледален образ на собственото му раздвоение и кризата на личността, в която е попаднал, търсейки удовлетворението и смисъла в забързания живот около себе си. В ролята на най-добрия приятел на главния герой зрителите ще видят и актьора Башар Рахал.


Община Бургас подкрепя и реализацията втория сезон на обичания сериал „Съни бийч“, който се излъчва в момента по БТВ. Сериалът се отличава с уникален хумор, поднесен по свеж и лек начин. Историите в „Съни бийч“ ще завладеят зрителите със своята автентичност, динамика и съвременно звучене. Главните роли са поверени на Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова, Боряна Братоева, Даниел Цочев, Стоян Радев и други. Режисьор на „Съни бийч“ е младият талант Димитър Димитров, работил по успешни български филми и сериали.


 

Новините от днес и със задна дата