петък, 17 септември 2021 г.

Проф. Рачев обяви какъв студ носи фронтът Роланд и колко ще вали

  

"Фронтът Роланд ще нахлуе в България и ще създаде валежна обстановка. Днес слагаме официално край на лятото. Това не значи, че от утре ще тръгнат белите мечки. Няма да е толкова тежко, колкото го предвиждахме в началото на седмицата", заяви проф. Георги Рачев от ефира на бТВ. 

"Валежите няма да са толкова много, около 30 литра в най-югоизточната част. От днес до вторник ни очаква по-смутно време, но няма да са толкова страшни температурите. В средата на седмицата, точно на празника на Независимостта, ще бъде доста по-хладно. 

Следващата събота и неделя ще бъде слънчево и относително топло. Не знам какво повече да искаме от това време. Ще изпратим месеца със слънце. 

Разделяме се вече със сутрешните температури от 15-17 градуса, падат надолу. Все пак топлофикация с нетърпение чака да ни даде своята топлинна енергия", с шега проф. Рачев анонсира настъпването на есента.  

Според него, летният сезон не е успешен. И подчертава, че не трябва да се сравнява с лятото на 2020 г., която в цял свят се счита за нулева. "Не съм оптимист и за зимния сезон. Всички балкански страни влизат в червената зона, нямаме реклама - кой ще поканим да ни посети? Ние ще си ходим на ски, но трябват и чужди туристи", категоричен е той. 

Проф. Георги Рачев коментира и видеото с мечката на пътя край Асеновград. "Тя просто леко си потичва. Вярвайте ми, имам приятели ловджии, които са ми казвали, че няма как да избягаш от мечка. Аз съм се срещал с това животно в западните Родопи, но беше на 150 метра разстояние. Пресече пътя и се качи на един 3-метров склон. Ама без никакъв напън".

Новините от днес и със задна дата