петък, 17 септември 2021 г.

Писмо от българи в СР Македония, до Българска национална телевизия

 Няма налично описание на снимката.

ДО
БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА
ТЕЛЕВИЗИЯ/ БНТ/
София, ул. "Сан Стефано" 29
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Обръщаме се към вас с едничката цел не да критикуваме предаванията ви, но да обърнем вниманието ви
към една аномалия в тях.
Преди всичко желаем да подчертаем, че сме българи от Македония, която днес е именувана "Северна". Ние не сме български граждани, но сме българи от Македония, които се гордеят и бранят българския си произход. Създадохме клуб, който носи името на последния вожд на легендарната ВМРО, превърнал се и той в легенда чрез делата си и жертвите за българщината в Македония.
Не ще се съгласим в никой случай Иван Михайлов да бъде представян превратно в едно от предаванията на БНТ .
В предаването на БНТ "БИБЛИОТЕКАТА" от февруари тази година/2021/ чуваме думите на Стефан А. Щерев: "Коя книга стои на нощното шкафче 100%". И като от ведро започват хвалби за книгите на ветеринаря Иван Гаджев, в които нито на йота нема да намерите една дума, която да отговаря на истината за българския революционер, патрон и на нашия клуб "Иван Михайлов". И не бе само това, а и водещият на интервюто не се интересува или не знае говори ли се истина или не.
Запитваме се: споделя ли БНТ нашия дълг към българщината и историческата истина с безкритичното публикуване на подобни неистини?
Ще браним ли българщината или ще продължаваме да подронваме българския дух и в България, и в Македония?
Познава ли поне нещо от нашата съвременна история г-н Стефан А. Щерев или се интересува от "материалната" история?
Кой е бранил българщината между двете световни войни с пушка на ръка?
Кой е бранил българщината след 1945 година в свободния свет?
Ако не беха ВМРО, а след 1945 година Македонските Патриотически Организации в свободния свет, които организации беха изключително ръководени от Иван Михайлов, не сме сигурни да останеше и помен от българщината в Македония. И ние днес пред фалшификаторите на нашата история не ще можехме да покажем по-пресни документи, които да говорят, че самите македонски българи работиха за своето просъществуване като българи от Македония и през сърбо-комунистическия режим.
Трагедията е, че Българската национална телевизия безкритично показва книгата именно на ветеринаря Иван Гаджев, който заедно с Държавна сигурност, УДБА и неколко суетници, се опита да разтури МПО, да разграби архивите на организацията и на вестника ни "Македонска Трибуна".
И днес ние продължаваме да работим за българите в родината ни Македония, а това вярваме, е кауза и на всеки почтен човек и институция в България . Ние вече сме по всички градове на Македония.
Иван Михайлов е символ на нашата българска борба срещу сърбо-комунистическото промиване на мозъци в наша Татковина Македония. Не допускайте да се посяга на историята от случайни спекуланти и то в страната-майка България. Свободата на словото е свещенна, но злоупотребата со нея е престъпление спрямо паметта на загиналите македонски българи.
С надежда, че ще вземете мерки около предаването "БИБЛИОТЕКАТА", където правилно ще се осведомяват зрителите,
оставаме
с уважение:
Културен център
"Иван Михайлов"
Битоля, Македония

Новините от днес и със задна дата