сряда, 15 септември 2021 г.

Догодина „Порт Бургас“ възражда женското ветроходство с регата „Амазонка“

 Догодина „Порт Бургас“ възражда женското ветроходство с регата „Амазонка“

Както му се полага, през последните години Бургас се утвърди като най-силния ветроходен град у нас. Местните мореплаватели редовно печелят не само национални, а и международни призове.

Яхтклуб „Порт Бургас“ в аванс обяви една интересна инициатива, която ще се реализира през следващата 2022 година.

Тогава, след дълго прекъсване, тук отново ще има регата само за жени. Знае се нейното име – „Амазонка“. Така че нека дамите с приключенски дух отсега започнат да се готвят за участието си, имат достатъчно време.

„Като ветроходен клуб с 45-годишна история и доказан организатор и изпълнител на устойчиви на времето спортни събития, ние инвестираме време, средства, усилия и живота си единствено в каузи, които си заслужават. Именно затова мислим, че правилният момент е настъпил, за да направим отдавна планираната крачка, която мислим, че ще падне на точното място в точното време. Мислим, че е правилният момент да сме пионери в нашия спорт, за да продължим да утвърждаваме Бургас и България като център на ветроходния спорт в Европа и света! 

През изминалите няколко години търпеливо и с удоволствие наблюдаваме как дамите все повече присъстват в нашия спорт, упражнявайки го със завиден устрем и постигайки спортни успехи. Затова единодушно решихме да насърчим тяхното усилие, възраждайки една отдавна забравена регата, която много, много хора все още помнят с носталгия. 

Регата изцяло за жени, обучени и тренирани от експерти, които да докажат, че дамите могат да са както красиви, така и страховити съперници. Така участничките ще създадат порив за повече жени и момичета да приемат ветроходството не просто като спорт, а като алтернатива и начин на живот!“, казват организаторите от „Порт Бургас“.


Новините от днес и със задна дата