понеделник, 27 септември 2021 г.

Годеницата на починалия певец Ангел разкри подробности около смъртта му

 

                                              Ангел и Христина

В продължение вече на година и половина, откакто в световен мащаб избухна пандемията, една от основните теми, заемащи централно място във всяка новинарска емисия, е новият коронавирус.

След толкова време човек би си помислил, че досега заболяването би трябвало да е отшумяло, дори изчезнало напълно, за съжаление обаче журналистите все така продължават час по час да дават информация за броя на хората заразили се с него, наред с този, на пациентите, които са загубили битката си с Covid-19.

Така например само преди ден стана ясно, че 36-годишният поп фолк певец Ангел Иванов е издъхнал в столичната болница ИСУЛ, ставайки поредната жертва на коварната болест. Тъжната вест първи съобщиха неговите близки, пред които в момента са изправени пред редица въпроси, търсещи своя отговор. Семейството на изпълнителя казва, че около смъртта му има неясни събития, за които настояват да бъдат изяснени.

Годеницата на изпълнителят, разболял се от пневмония преди около 10 дни, разказа пред Bulgaria ON AIR, че след като се почувствал зле, той е потърсил лекарска помощ, но няколко здравни заведения са му отказали такава, понеже не си е направил тест за Covid-19 и тъй като нямал нужните резултати, по думите им те не можели да го приемат.

Половинката му Христина Пейкова обясни, че Иванов е звъннал на Спешна помощ, викайки линейка, когато ситуацията се е влошила и е започнал да се задушава. Само че след като тя пристига, медиците му казват, че няма какво да се направи. Тогава той се обажда на свой приятел, който с връзки му помага да се настани в 5-та градска болница.

"Там беше адекватен, говореше си, като даже на моменти дишаше без маската. Не знам какво се случи, но впоследствие решиха да го преместят в ИСУЛ", разказва половинката му пред медията. "На следващия ден му сложиха кислород, който не му повлия добре, каза ми, че гърлото му гори адски. Позвъних в болницата, за да попитам дали е нормално да се чувства така. Те ми обясниха, че това е от кислорода, лигавицата му била суха... Той не може да си поеме въздух дори с кислорода".

Христина уточни, че с Ангел не са спирали да поддържат контакт по телефона през цялото време, водейки постоянни разговори. Последният път, когато се чули, той ѝ споделил, че докторите са започнали да му вливат успокоителни.

"Вечерта в 21:30 ч. му писах, за да проверя как е, а той ми отговори, че е добре. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. До 8 часа сутринта не получих никаква вест от него, затова се обадих в болница, откъдето най-спокойно ми заявиха, че той е починал, Към 23 часа през нощта е започнал да се задушава, затова са го интубирали, но не са могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше никакви други придружаващи заболявания, напълно здрав, а когато попитах защо не са ме потърсили, отговориха, че нямали телефон", разкри Пейкова

По-рано Ангел се чул с близките си и им казал, че е добре. Имал чудесен апетит и дори поискал да му занесат храна. Затова те недоумяват как се е стигнало до трагедията.

Новините от днес и със задна дата