събота, 11 септември 2021 г.

Проучване доказа: Неваксинираните с 11 пъти по-голяма вероятност за смърт от ковид

 

Неваксинираните хора е 11 пъти по-възможно да умрат от COVID-19. Това е установило голямо проучване, което ще бъде публикувано от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, съобщи Си Ен Би Си.

Проучването разглежда случаи на COVID-19, хоспитализации и смъртни случаи в 13 американски щата, "и откри допълнителни доказателства за силата на ваксинацията", уточни директорът на CDC д-р Рошел Валенски на пресконференция днес.

Повече от 600 000 случая на COVID-19 от април до средата на юли бяха анализирани и свързани с ваксинационния статус.

Онези, които са били неваксинирани, е имало около 4,5 пъти по-голяма вероятност да се заразят с вируса, повече от десет пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани с вируса и 11 пъти по-вероятно да умрат от болестта.

Предишно проучване на CDC въз основа на данни от само 43 127 COVID-19 случая в окръг Лос Анджелис между май и юли установи, че неваксинираните хора е пет пъти по-вероятно да се заразят с коронавируса и 29 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани.

Около 54% ​​от населението на САЩ е напълно ваксинирано според CDC.

"Ваксинацията работи", каза Валенски. "Имаме научните инструменти, от които се нуждаем, за да обърнем ъгъла на тази пандемия."

Изследването ще бъде публикувано в предстоящия седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността в петък. 

Проф. Иво Петров със сензационни разкрития за тромбозите и ваксините срещу К-19

Новините от днес и със задна дата