понеделник, 2 август 2021 г.

Трима мъже се удавиха в Янтра, водолази издирват още един, потънал в язовир

 

Двама мъже са се удавили в река Янтра, в района на жп гара Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

На първи август в 18:13 ч. е получен сигнал в полицейското управление в железничарския град за двама мъже, които са влезли във водите на реката и след това повече не са се появили.

От проведените действия по разследването същата вечер около 20:00 ч. са открити телата им. Установена е самоличността им. При извършения първоначален оглед не са установени следи от травматични увреждания. По случая е започнато досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано и за смъртта на 28-годишен мъж от с. Шумата, който се е удавил в река Янтра, в района на с. Петко Каравелово на 30 юли около 19:20 ч.

На следващия ден служители на РД "ПБЗН" - В. Търново са открили тялото му в близост до мястото, където е изчезнал. Следи от насилие не са открити.

Водолази от Бургас пък помагат на полицията при издирването на 30-годишен мъж, който е потънал във водите на язовир край тополовградското село Хлябово, съобщиха от Областната дирекция на МВР Хасково.

Инцидентът е станал вчера около 18:15 часа, когато е постъпил сигналът в полицията от 29 годишен мъж от Тополовград.

Той обяснил, че с приятеля си са къпали кучетата си в язовир край Хлябово. По думите му 30-годишният мъж, след употреба на алкохол, влязъл в язовира, потънал и не е изплувал.

Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

Новините от днес и със задна дата