понеделник, 9 август 2021 г.

Домусчиев с остър коментар за министъра на енергетиката заради цената на тока

  

                                   Снимка: "Булфото" 

Председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, който вече се възмути от високата цена на тока на свободния пазар, излезе с нов остър коментар, като този път атакува директно служебния министър на енергетиката Андрей Живков. 

В момента цeнa oт 300 лв. зa мeгaвaтчac е нeщo нopмaлнo зa ceгмeнт "Дeн нaпpeд" нa енepгийнaтa бopca и тъй като зa eнepгoeмĸия бизнec e нepeнтaбилнo дa paбoти, собственици вeчe oбявиxa, чe щe зaпoчнaт дa oгpaничaвaт пpoизвoдcтвaтa.

Ето какво написа по този повод във Фейсбук Домусчиев, който бойкотира срещата на Българския енергиен холдинг (БЕХ), на която беше обсъждан проблемът:

"Сега, когато прочетох интервюто на Константин Стаменов (БФИЕК) за загубите на индустрията от цените на тока, си спомних разговора ми от днес с колегата Красимир Дачев (зам.-председател на БТПП), който вече спря и трите си завода. Споделих му, че от министъра на енергетиката, по стара българска поговорка, и чеп за зеле не става, а той ме помоли да не обиждам чепа! Не знам смешно ли е или тъжно".

Днес Домусчиев направи и друг коментар относно публикация на Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ)."Абсолютно си прав, Васко! Безхаберието, енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха! После прави икономика?! Как? За какво да инвестираме? За да пълним джобовете на измамниците?!". Така коментира в личния си Фейсбук профил председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев публикацията на Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

"Всичко, което постигахме с протестите през 2015 година, отиде в канала. Само в рамките на месец!

Аз лично няма да ходя на среща с ръководството на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем", написа Кирил Домусчиев.

Новините от днес и със задна дата