понеделник, 9 август 2021 г.

Трифонов към ДБ, ИБГНИ и БСП: Илиев е само повод да не подкрепите кабинета, вие сте статуквото

  

След като по-рано днес лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", че ако не подкрепят предложения от него кабинет, ще извършат предателство, сега той се обърна за втори път към тях, но и към БСП, с твърдението, че са "играчи от статуквото".

Това стана, след като и социалистите поставиха условие - ако номинираният за вътрешен министър и силов вицепремиер Петър Илиев не бъде сменен, няма да дадат подкрепата си за проектоправителството. Корнелия Нинова заяви, че изявлението му от сутринта е смущаващо.

Минути след това Трифонов написа във Фейсбук:

"По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал.

Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината.

Е, аз не съм от тези хора.

Само да ви припомня, че Петър Илиев е преподавател по конституционно право, говори три езика, не е бил никога във властта, не е бил министър в нито един кабинет на Бойко Борисов, не е участвал в обществени поръчки, не е предлагал Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а е бил адвокат на годината.

Запознах се случайно с него, когато правихме референдума и моите впечатления са, че той е смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг. И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен.

Ще кажа нещо и на "Демократична България", "Изправи се! Ние идваме!" и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на "Има такъв народ", явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената "политика". Ами добре, хайде да видим какво ще стане!".

Новините от днес и със задна дата