сряда, 4 август 2021 г.

Ето кой неуловим бандит арестуваха при спецакцията по Черноморието

  

Течащата на територията на общините Бургас, Поморие и Несебър специализирана операция на ОДМВР е свързана с издирването на откраднати ултрамодерни лимузини и техният трафик към чужбина. Бандата е била проследявана в продължение на няколко месеца преди атаката, съобщава Флагман.бг.

Междувременно от там публикуваха снимка, направена пред бл. 26 в жк „Изгрев“ в Бургас, която показва ареста на култовия автоджамбазин Валентин Стойков Пахама от Поморие. 

50-годишният крадец на автомобили се счита за най-виртуозният майстор на джаджи, с които може да блокира и най-надеждната алармена система. Пахама се разхожда на свобода, след като срещу него и партньора му Божидар Благоев-Даката се проведе бутафорно съдебно дело с условни присъди преди 2 години, които тандемът допълнително обжалваше пред Върховен съд.

Полицейското разследване за кражбата на скъпи автомобили от бандата на Пахама продължи 4 години – от 2014 г. до 2018 г. На няколко пъти то бе спирано и продължавано, а доказателствата на криминалистите ту „тежаха“, ту „олекваха“ пред държавното обвинение и съдиите.


Пахама бе застрашен от 5-годишна ефективна присъда, каквато така и не се състоя. Помориецът всява респект със своя професионален бандитизъм. Посещава най-скъпите фитнес зали в Бургас, храни се в елитни заведения и очевидно е продължил с ударите си по скъпи автомобили.

Новините от днес и със задна дата