Две момчета на 11 и 13 години от бургаския комплекс "Меден рудник" са се удавили в езерото "Мандра", съобщиха от полицията в Бургас. Телата им са намерени от водолазен екип към регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"и служители на ИАРА.

Около 00.30 ч. снощи в четвърто РУ е получено съобщение от родителите на двете деца, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Търсили ги на различни места в квартала, звънели на приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали полицията за изчезването им.

Своевременно е сформиран съвместен екип от служители на отдел "Криминална полиция", които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата, но те не били открити.

Около 09.00 ч. днес рибар подал сигнал, че във водата на Мандренското езеро, в района на дигата на помпената станция, е забелязал човешко тяло. Екип водолази извадили трупа на 13-годишното момче.

Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване е разширен и около 16.00 ч. е открито и тялото на 11-годишното момченце.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили.

Разследването на трагичния инцидент продължава, уточниха от полицията.