петък, 23 юли 2021 г.

17-г. щерка на US мигранти убила 16-г. Надя край Сатовчанско

  

17-годишната Айтен Ефендьова е тийнейджърката, която катастрофира в събота следобед между сатовчанските села Кочан и Ваклиново. Припомняме, че при инцидента загина 16-годишната Надя Атипова от село Кочан.

Айтен заедно с родителите си живее в САЩ – Уинг гап, Пенсилвания, пише bg-voice.com. Те са били в родното им село Кочан на лятна ваканция.  Тя била с още три приятелки на кафе в едно от заведенията край Кочан, след което решили да се разходят с управлявания от неправоспособната водачка Айтен Ефендьова автомобил БМВ-3 до село Ваклиново, което е съвсем наблизо, коментираха очевидци.

Шофьорката се е отървала с леки наранявания, има момиче със счупена ръка. Най-тежко е състоянието на Елис Мутиева, хубавото е, че девойката е контактна въпреки сериозните травми.

Надя е починала от травмите си в линейката на път за болницата в Гоце Делчев.

При разследването е установено, че преди удара 17-годишното момиче е шофирало със 150 км в час. Тя загубила управление над мощния автомобил и се ударила в дърво извън пътя.

Местни твърдят, че не за първи път 17-годишното момиче сяда зад волана само, без опитен придружител, който да я контролира. Казват, че кара много бързо и може да направи беля.

Според хората в Кочан всяко лято гастарбайтери се прибират в селото с нови, мощни автомобили и се движат в района без да спазват ограниченията на скоростта. А на отсечката между Кочан и Ваклиново и преди е имало инциденти с фатален край.

Новините от днес и със задна дата