понеделник, 7 юни 2021 г.

Слави Трифонов потвърди, че няма да е депутат, може да носи отговорност "и от една друга институция"

  

                                            Снимка: БТА

 Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че няма да влиза повторно в листите на "Има такъв народ". Спекулациите по темата започнаха през миналата седмица, като в неделя заместник-председателят на партията Тошко Йорданов анонсира, че крайното решение ще стане ясно днес. 

Заедно с отказа си от място в 46-ото Народно събрание Трифонов намекна, че може да кандидатира за една друга институция, различна от Народното събрание. Той публикува пост на страницата си във Фейсбук, в който завършва многозначително.

"Състоянието "отговорност" е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора, е сакрално важно", започва текста си Слави Трифонов.

"В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия "Има такъв народ" въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва", продължава в поста си той.

"Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това... като му дойде времето", завършва той.

Новините от днес и със задна дата