събота, 12 юни 2021 г.

Заснеха президентския секретар Пламен Узунов как прибира плик от бивш митничар (видео)

  

Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е заснет как прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф с лоша слава Петко Петков. Записът, на който се вижда как двамата се срещат в столично заведение, бе публикуван от сайта "Афера".

Видеозаписите са от охранителните камери на заведението. 

Срещата между Пламен Узунов и Петко Петков се е провела на 19 май - 8 дни след сформирането на служебното правителство, твърди "Афера". На 14 май пък тогавашният шеф на агенция "Митници" Георги Костов е сменен с Павел Тонев. 

Новият шеф има 20-годишен опит в митниците, в това число и като директор - на регионално и на национално ниво. Той е начело на агенция "Митници" при кабинета "Орешарски". На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. 

Докато медиите съобщават за рокадата, се е състояла и срещата между съветника на президента и бившия шеф на Районната митническа дирекция в София.

В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки книжен плик в ръка. Сядайки го слага на земята до себе си, отляво. Три минути по-късно бившият митнически шеф иска от сервитьорката бял лист, тя откъсва от тефтера си и му дава. След това мъжът гледа в телефона си и записва нещо на листа.
Пламен Узунов пристига в заведението в 16.30 часа. След като са прекарали близо два часа в разговор, Петков подава плик на президентския секретар. "Точно като при "оперативна среща" Петко Петков не тръгва заедно с Пламен Узунов, а остава сам на масата". Разговорът е без телефони, оставени са на далечен шкаф. "Не коментираме манипулации", лаконично отговориха от президентството на въпросите на "24 часа" - защо е толкова конспиративна срещата на президентския съветник по правните въпроси, който отговаря и за битката с корупцията Пламен Узунов с бивш митничар, каква е темата на срещата и какво има в плика. Бившият митничар обаче коментира заснетото от охранителните камери на заведението. "Повече от 10 години не работя на митниците, а съм на съвсем друга работа. С Узунов сме приятели отдавна. Клипът очевидно е заснет от камерите на заведението, в което пихме кафе. Сетете се сами срещу кого е опитът за дискредитиране. Аз няма да влизам в обяснителен режим. Да ме повикат където трябва и ще дам обяснения. Но и ще си потърся правата в съда срещу всеки, който цапа името ми - моето и на моето семейство", заяви Петко Петков. На въпрос какво има в плика, Петков каза "личен подарък", без да уточнява какъв.

Новините от днес и със задна дата