неделя, 13 юни 2021 г.

Европейско злато и сребро за брилянтния български ансамбъл

  

Ансамбълът на България спечели европейската титла във финала с пет топки на първенството във Варна.

Българките в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха безапелационни в изящното си съчетание, за да взривят публиката в залата.

Оценката на момичетата ни е 47.500, което ги прати пред големия конкурент - рускините, които получиха 47.270 за своята игра. Трети е ансамбълът на Израел с 46.150.

Във финала на три обръча и два чифта бухалки нашите завоюваха сребро след оценка от 45,950. Златото отиде при Израел, а среброто е за Италия. Момичетата ни изпълниха перфектно съчетанието си без видими грешки.

В индивидуалните надпревари Калейн и Катрин Тасева останаха без медал на финалите на отделните уреди. Калейн е четвърта на бухалки, шеста на топка и седма на бухалки, а Тасева се нареди пета на бухалки и лента, шеста на обръч и седма на топка.

Катрин игра много добре и се нареди шеста на обръч с 26.600 точки и седма на топка с 26.050 точки, а Калейн допусна неточности в композициите си и е седма на обръч с 26.6000 точки и шеста на топка с 26.350 точки.

Дина Аверина успя да спечели три златни и един сребърен медал на финалите, както и бронз в многобоя и злато в отборната надпревара, въпреки че играе с контузия на кръста.

Новините от днес и със задна дата