неделя, 23 май 2021 г.

Слави Ангелов разкри скрития мотив зад скандала със СРС-тата

Слави Ангелов разкри скрития мотив зад скандала със СРС-тата

„Политиците, които ни управляват, имат интерес да използват службите и техния инструментариум, това е и причината да не се слага точка на всички тези скандали с подслушванията през годините.

Очаквам от този скандал да излязат конкретни СРС-та. За да се уязвят конкретни хора. След като се открият съответните нарушения, не очаквам да има възмездия“. 

Коментарът пред БНР е на разследващия журналист Слави Ангелов. Според него основната цел е овладяване на ключовите структури - службите

„Забавното е, че дори тези служби не са толкова важни, колкото НАП. Чрез НАП може да се оказва невероятен натиск върху бизнеса, това нещо е правено. Целта е всички тези лостове да бъдат овладени...  Понеже ГЕРБ управлява твърде дълго, се е натрупало озлобление“. 

Журналистът допълни: 

„При нас всички скандали се превръщат в пиар, след това от тях не излиза нищо... Ако се извадят скандални неща, връзката с ГЕРБ ще бъде ясна. Може би това ще навреди на ГЕРБ по един или друг начин“. 

По думите му е важно службите да имат независимост

„Винаги е имало зависимости, явно не е избран правилно механизмът за подбор на хора и за граждански контрол върху тези служби“. 

Ангелов коментира и случая с бизнесмена Васил Божков - „мина много време, липсва фактология и нищо не влиза в съда“.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата