петък, 14 май 2021 г.

Новия шеф на НАП шампион по културизъм

 Новият шеф на НАП - шампион по културизъм за ветерани 

Експерт в областта на анализа и разследването на данъчните измами. Така служебният финансов министър Асен Василев описа новия шеф на Националната агенция по приходите (НАП) - Румен Спецов.

42-годишният Спецов има над 10-годишен професионален опит в Приходната агенция - експерт в анализа на бизнес секторите и определяне на риска от неспазване на данъчното законодателство и защита на икономическата сигурност. 

Завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" - Свищов, със специалности "Икономика и търговия" и "Вътрешен финансов контрол", както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност "Защита на националната сигурност".

В професионалното си портфолио има 14 години стаж в системата на НАП, където заема различни отговорни постове. В периода 2009 г. - 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП - Добрич.

Запален бодибилдър

Освен като финансист обаче Спецов е и успешен спортист. Той е многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта. Участва на множество турнири в България, където се класира в челната тройка на категория до 100 килограма. Вицерепубликански шампион е през 2009 г., 2014 г. и 2015 г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014 г. и 2015 г. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Той е лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес. Познат е и като един от тримата треньори в първото фитнес реалити "Супер промяна 2". 

Аз се занимавам със състезателен спорт още от първи клас, а първата си републиканска титла извоювах в трети клас. Тренировките с тежести винаги са били част от моя живот. Разбира се, киното и екшън героите като Ван Дам, Сталоун и Арнолд са ме накарали в младежките си години да мечтая и аз да имам такива мускули. 

Състезателната сцена беше логичното продължение на всички тези години тренировки, без значение с какво се занимавах. Да, работил съм в данъчната администрация доста време, но това никога не ме е спирало да спазвам режимите си и да се подготвям за състезание, казва в интервю пред "Паркетсенс" преди няколко години новият директор на приходната агенция.

Освен културист и финансист Спецов е и експерт и в здравословното хранене.

Новините от днес и със задна дата