петък, 14 май 2021 г.

Оперираха по спешност Владимир Каролев, но няма подобрение

  

Владимир Каролев остава в тежко състояние, а днес по спешност е бил опериран глезенът му. Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, цитиран от "Фокус".

59-годишният икономист пострада тежко при падане в Пирин на 9 май. Той беше открит в нощта на неделя срещу понеделник, 10 май, в безпомощно състояние след проведена спасителна акция на връх Тодорка, в района на Жабешкото езеро.

Според спасителите падането е продължило около 400 м. Първоначално Каролев бе транспортиран в болницата в Разлог, а но по-късно заради множеството си травми бе прехвърлен в "Пирогов". Икономистът е с черепно-мозъчна травма и мозъчни кръвоизливи, гръдна травма, фрактура на глезена и разкъсвания на вътрешни органи.

"Състоянието е непроменено, все така тежко е. Интубиран е, на апаратна вентилация е. Днес му беше опериран глезенът по спешност от проф Диян Енчев. Операцията премина добре. Правим каквото трябва, вървим по план, но засега не може да кажем, че има подобрение", обясни проф. Балтов.

По-рано днес зам.-директорът на болницата проф. Николай Габровски обясни, че състоянието на Владимир Каролев в голяма степен е стабилно, но това е динамичен процес и ежедневно лекарите в реанимацията на "Пирогов" се борят с всякакви проблеми, възникнали при лечението.

Новините от днес и със задна дата