неделя, 9 май 2021 г.

Извънредно! Изчезна Владимир Каролев, започна спасителна акция в Пирин

 Извънредно в БЛИЦ! Изчезна Владимир Каролев, започна спасителна акция в Пирин 

Икономистът Владимир Каролев е изчезнал и в момента спасители го издирват около хижа Вихрен в Пирин, съобщи БЛИЦ позовавайки се на свои източници. Стартирала е акция по издирването му като спасителите са тръгнали от хижата, за да го търсят.

В операцията се използва и дрон, за да се намери местоположението му или да се забележи някакво движение.

Както е известно той е запален планинар, като дори и днес е имал включване на живо от връх Тодорка, на което се вижда, че говори с други планинари.br />
"Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише Каролев.

Вчера пък Каролев е "атакувал" друг връх, от който също се е пуснал на живо. За Bulgaria ON AIR от ПСС Банско съобщиха, че телефонът на икономиста е изключен. Сигналът е подаден към 16 ч. Той е карал сноуборд сам."Изкачване от река Бъндерица покрай пещерата Хана, по Джамджиевия ръб до Долния казан и след това покрай заслона до Горния казан по билото до връх Кутело. 2908 м денивелация. Трети по височина на България и четвърти на Балканите. Следва спускане от Кутело със сплитборда до хижа Бъндерица. Ще го снимам с гопро и ще го постна утре. Хубава вечер приятели!", пише той в коментар към включването си.

Все още не е ясно кой е подал сигнала за изчезването му и дали икономистът е продължил разходката си сам в планината.

Колата на Каролев е оставена в района на Шилигарника.

Организирани са още спасители, като се очаква допълнителни екипи да се включат на зазоряване. Коментира се вариант сутринта в акцията да се включи и хеликоптер. "Теренът е изключително твърд и опасен", заявиха от Планинската спасителна служба.

Новините от днес и със задна дата