вторник, 4 май 2021 г.

Бил Гейтс се развежда след 27 години брак

  

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда се развеждат след 27 години брак и след спечелването на състояние от 124 милиарда долара.

65-годишният основател на Microsoft съобщи за решението им в Twitter акаунта си.

„След много мисли и много работа, ние взехме решението да прекратим брака си. 

„През последните 27 години отгледахме три невероятни деца и изградихме фондация, която работи по целия свят, за да даде възможност на всички хора да водят здравословен, продуктивен живот.

„Продължаваме да споделяме вяра в тази мисията и ще продължим да работим заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да останем заедно като двойка в тази следваща фаза от живота си. 

„Ние искаме пространство и поверителност за нашето семейство, когато започнем да се ориентираме в този нов живот“, се казва в изявлението.  

Двойката има три деца; 25-годишната Дженифър, 21-годишната Рори и 18-годишната Фийби. 56-годишната Мелинда е с девет години по-млада от Бил.   

Двамата се запознават в края на 80-те години, когато Мелинда се присъединява към Microsoft. 

Двойката ръководи фондация "Бил и Мелинда Гейтс". 

Организацията е похарчила милиарди в борба с каузи като инфекциозни заболявания и насърчаване на ваксинациите при деца. Заедно с инвеститора Уорън Бъфет - стоят зад Giving Pledge, който призовава милиардерите да се ангажират да раздадат по-голямата част от богатството си за добри каузи.

Бил Гейтс е четвъртият най-богат човек в света, според Forbes./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата