четвъртък, 6 май 2021 г.

Изборите ще са на 11 юли, служебният премиер ще бъде мъж

 Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021 - Избори 2021 

Датата на изборите ще бъде 11 юли, каза пред журналисти в пазарджишкото село Радилово президентът Румен Радев в сряда следобед.

"Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото Конституцията изисква тези не повече от 2 месеца", добави той.

Държавният глава посочи, че ако разпусне парламента в петък или понеделник, както се настоява, "това означава, че изборите отиват на 4 юли, а ЦИК не може да ги подготви за тази дата, защото няма да има време - тези 60 дни".

Запитан как ще изглежда служебният кабинет, Радев каза, че "служебното правителство, както всяко друго служебно правителство, ще служи на България. Това е негов дълг и право по Конституция". Президентът отказа друг коментар, но отбеляза, че следващият премиер ще бъде мъж.

Румен Радев посети село Радилово по повод празника на населеното място. Той поздрави жителите и гостите на селото и поднесе цветя пред паметника на априлци.

По-късно тази вечер президентът ще бъде в Пещера, където ще присъства на тържествена заря-проверка по повод празника на родопския град.

Новините от днес и със задна дата