сряда, 21 април 2021 г.

Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво

 Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво

Остават броени седмици, в които жителите на „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и Районен център в „Меден рудник“ имат възможност да кандидатстват за подмяна на старите си печки на дърва с нови уреди.

Заявления за участие в програмата се приемат в деловодството на Териториална дирекция „Възраждане“ в комплекс „Меден рудник“ всеки работен ден от 08:30 до 12:30 и от 13:45 до 17:15 часа, както и в обособения информационен център в читалище „Просвета – 1927“ в „Долно Езерово“. Той е отворен за граждани всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. Срокът за кандидатстване е до 31 май.

Чрез изпълнението на проекта Община Бургас предоставя възможност на 2280 домакинства да си осигурят по-голям комфорт в домовете. Срещу старите печки те може да получат топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Образци на заявленията, както и информация за условията и реда при кандидатстване, са публикувани на страницата на Община Бургас.

Информация може да получите и на телефон 056/ 843 891.

Проектът на Община Бургас „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. „Долно Езерово“, гр. Бургас“ се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз. Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, генерирани от битовото отопление.

Новините от днес и със задна дата