вторник, 16 март 2021 г.

Шефът на болницата в Благоевград с нови разкрития за починалата учителка, ваксинирана с "АстраЗенека"

  

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус. Трагедията е от преди няколко дни, потвърди управителят на благоевградсата болница д-р Огнян Митев, цитиран от "Монитор". 

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта ѝ заразяването от ваксинацията. „Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина.

Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове“, казва сестрата на починалата Здравка. Според нея жената е нямала ковид, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

 „Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.


„Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици,“ допълни д-р Митев.

Междувременно стана ясно, че 5-годишно дете и трима служители от община Рила са поразени от COVID-19 и са на лечение. Детето е с майка си в софийска болница.

Новините от днес и със задна дата