вторник, 16 март 2021 г.

Март продължава с типичното си променливо време и в следващите дни

 Силни дъждове и снеговалежи в Калифорния, Невада и Орегон - Mediapool.bg 

Март продължава с типичното си променливо време и в следващите дни.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 400-500 метра надморска височина - от сняг. Температурите след обяд ще бъдат от 5 до 10 градуса, по високите котловини на запад и  в североизточните райони - с градус-два по-ниски.

Ще бъде много ветровити, със силен северозападен вятър. В тази връзка НИМХ е издал предупреждение за опасно ветровито време -жълт код, за 12 области в западната половина на страната. Предупреждението остава в сила и за утре за 10 области на запад.

През нощта ще остане облачно, на много места с превалявания от дъжд, по високите места от сняг. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад  и  северозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от нула до 5-6 градуса.

Утре ще бъде облачно. Преваляванията ще отслабват и прекъсват от запад на изток и в края на деня ще превалява слабо само на отделни места.  По-значителни ще бъдат валежите в източните райони и по Черноморието.

Ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Температурите след обяд ще достигнат 5 до 10 градуса.

На континента: утре в централните части ще проникне по-студен въздух и там на места ще превали слабо, дъжд и сняг. Дъжд и сняг ще вали и на изток и там на места ще има поледици.

Топло и слънчево остава на югозапад, с температури в Испания и Португалия около 20 градуса.

У нас в четвъртък остава облачно, на места с превалявания от дъжд и сняг. Температурите ще останат без съществена промяна, минимални от около нула до 4-5 и дневни от 5 до десетина градуса.

След временно спиране на преваляванията в петък, от събота от югозапад отново ще започнат валежи, които през почивните дни ще обхващат цялата страна и на места ще бъдат значителни.

Новините от днес и със задна дата