четвъртък, 11 март 2021 г.

Лекари за драмата с родилка и близнаци в Бургас: Майката е зле!

  

"Роднините непрекъснато звънят и се осведомяват как са децата. Майката е зле". Това заявиха лекари от УМБАЛ Бургас, където се разигра драма с младо семейство от Карнобат, информира "Труд".

Припомняме, че бременна в осмия месец жена на 31 години е била спешно оперирана и бебетата ѝ - две момченца, са извадени живи и здрави. Тя обаче е в кома и изобщо не е могла да види бебетата си. Съпругът ѝ - мъж на 36 години, е починал преди три дни.


Двете момченца са под непрекъснато лекарско наблюдение, съобщиха от УМБАЛ Бургас.

Бащата е починал преди дни от сърдечна недостатъчност и задух, но тестът му за коронавирус е бил отрицателен. Въпреки това медиците имат съмнения, че вирусът е причина за смъртта му.


Жената първоначално е била приета в Инфекциозното отделение на болницата, но преди два дни се е влошила и е била преместена в реанимацията. В сряда лекарите спешно изродиха близнаците на 31-годишната жена от Карнобат, която е в тежко състояние от COVID-19 в Бургас, твърди Флагман.БГ, като се позовава на няколко свои независими източници. Драмата е жестока, тъй като съпругът на карнобатлийката буквално преди няколко дни е починал. Макар с отрицателен тест за коронавируса, той е имал сърдечни проблеми и задух дни преди смъртта и има съмнения, че именно патогенът, повалил и съпругата му, е причина за леталния край.

Родилката с Covid-19 в бургаската болница вече е на спонтанно дишане, за близнаците се полагат интензивни грижи / ВИДЕО

Трагичен развой: След бащата - почина и жената с коронавирус, която роди близнаци

 

Новините от днес и със задна дата