вторник, 16 март 2021 г.

Стана ясно в кой университет са открити милиони долари и евро ВИДЕО

 Мъж и жена напечатали милиони фалшиви долари и евро в университет - ШУМ.БГ 

На територията на университета нищо не е намерено. Не мога да давам информация дали са печатани пари, защото няма доказателства и нищо нередно не е открито. Това заяви на брифинг ректорът на ВТУ „Тодор Каблешков” проф. Даниела Тодорова по повод откритите милиони фалшиви долари.

По-рано главният прокурор Иван Гешев обяви, че е извършена успешна операция срещу производството на неистински парични знаци - евро и долари, реализираха екипи на МВР и СГП в столицата, заедно с партньорите ни от САЩ


„Днес на територията на училището бе извършена проверка от екип на СДВР. Оказали сме пълно съдействие. Колегите присъства на направените огледи. До колкото имам информация, не бяха открити никакви незаконни и нерегламентирани действия”, уточни тя.

„Единственото, което се изисква от нас, е да отговорим дали човек с конкретни инициали има трудов договор с висшето училище. Категорично заявявам, че такъв човек няма трудов договор”, подчерта проф. Тодорова.  


Тя каза още, че трябва да се прави разлика между ВТУ „Тодор Каблешков” и дружество с ограничена отговорност „Тодор Каблешков” ЕООД, което е дружество с различна от училището дейност, в която има извършване и подготовка на различни курсове, отпечатване на рекламни материали, учебници. Това е съвсем различно дружество, самостоятелен обект.

Печатницата и ЕООД-то са на наша територия като наематели.

Новините от днес и със задна дата