понеделник, 22 март 2021 г.

Българи са заразени и изолирани с К-19 на Малдивите, външно със спешно предупреждение

 Българи са заразени и изолирани с К-19 на Малдивите, външно със спешно предупреждение 

Във връзка със сигнали за заразени и карантинирани на Малдивите наши сънародници препоръчваме на българските граждани да не пътуват за Малдивите освен при съществена необходимост, съобщават от външно министерство.

От там изтъкват, че ако все пак пътуването е неотложно, препоръчват на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19, както и да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет, в случай на карантинирането им.


Необходимо е и да се запознаят със здравните протоколи за превенция от COVID-19, публикувани ТУК

Външно препоръчва също така българските граждани да следят съобщенията на сайта на здравното министерство на Малдивите ТУК.

При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране.


Директните линии за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494

Повече информация за ограниченията при пътуване до Малдивите е публикувана на официалната интернет страница на МВнР ТУК.

Новините от днес и със задна дата