неделя, 21 март 2021 г.

Лекарка от Спешна помощ разтърси България с думи за К-19, медици чудовища и свещената простота!

  

В тежките условия на пандемия, в които се намираме, лекарите от Спешна помощ са на първа линия и знаят наистина за какво става въпрос. 

Налага им се да се борят не само с коронавируса, но и с мисленето на хора, склонни да се вържат за всякакви теории на конспирацията, само и само да не признаят, че светът действително е потопен в глобална криза.

Ето какво пише д-р Десислава Кателиева, която работи в Спешно отделение в столицата и определено има поглед върху ситуацията у нас:

 "О, свещена простота...

Преди една година имах един единствен враг като лекар и човек- непознат вирус с неясни и стряскащи симптоми. Сега разбрах ,че вирусът е много по-предвидим от хората с техните страхове , незнание и амбиции.

Страховете на българите от вируса ги направи подозрителни към всичко, включително и посещението при лекар. Стотици старци угаснаха сами в домовете си защото децата им с месеци не влизаха да ги видят.

Незнанието на част от българите ги доведе до пълно отрицание на реалността. Сблъсках се с хора, които ме лъгаха, че не са били контактни с заразени с КОВИД 19 и че нямат симптоми, а при направен пред тях тест, отказваха да приемат, че са заразени болни.

Други демонстративно отказваха да спазват противоепидемичните мерки, защото те не били за да им спасят живота, а за да им ограничат правата. Сблъсках се с хора, които все още вярват, че с ваксините ги чипират или ги използват за опитни зайчета.Амбициите на нереализирани медици и политици, ги превърна в чудовища, които изопачаваха истината, за да манипулират ситуацията и печелят дивиденти за себе си.

Не знам с какви очи влизат в кандидат депутатски листи и говорят в медиите откровени лъжи и манипулират, забравяйки клетвата си пред конституцията или при дипломирането си да пазят Живота и здравето на този народ.

И все пак независимо от страховете, незнанието и амбициите ни, все още вирусът е в силата си. Мутира, увеличавайки заразността и агресивността си, и поразява и вярващите и невярващите в него.

Днес когато над 8000 българи се борят в болниците за живота си, на ден умират по 150 човека от КОВИД 19, расте броят на невярващите и привържениците на конспирацията.

Днес, когато за една година над 12000 българи загубиха живота си с диагноза КОВИД 19 , четвърт млн. българи преминаха през инфекцията, ранните и късни усложнения, все още има хора, които не вярват в науката, медицината и смятат, че епидемия няма.

Армия настоящи и бъдещи политици кариеристи лъже един народ, че епидемия няма и противоепидемичните мерки и ваксините са мерки за контрол над съзнанието ни , а не единствения начин да се спре епидемията.


И все пак в 21 в. единственият начин да му се противопоставим е да ограничим разпространението му чрез масова ваксинация и противоепидемични мерки.

Независимо дали вярвате или не в тях науката не е измислила нищо ново, за да спре епидемията. Пазете се и мислете, защото при тези при които вирусът протича тежко медицината е все така безпомощна както преди година и смъртността от вируса е 4-5% от заразените."

Новините от днес и със задна дата