Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Съпричастността им към извършеното престъпление е установена след бързи оперативно-издирвателни действия, предприети вчера и днес, непосредствено след внасянето на сигнала от АПИ в полицията.

Според получената информация липсата на пътните знаци е установена около 7.00 часа на 5 март при обход на третокласния път в участъка между завод "Амилум" и бившата база "Агро Гос". Изрязани и задигнати били десет стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знака.

                          Снимка: АПИ

В хода на образуваното досъдебно производство са разкрити извършителите на криминалното деяние. Двамата мъже използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в село Стражец. След като случилото се доби широк обществен отзвук, те започнали да развалят оградата с цел да укрият инкриминираните вещи. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа, посочват от Областната дирекция.

Бащата на 59-годишна възраст има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с пет прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5 000 лева на държавата, допълват от ОД на МВР в Разград.