вторник, 16 март 2021 г.

Центърът за обществена подкрепа в Бургас ще връчи грамоти на партньори и дарители по повод 15 години от създаването си

 Центърът за обществена подкрепа в Бургас ще връчи грамоти на партньори и дарители по повод 15 години от създаването си

В деня на своя професионален празник и във връзка с 15-та годишнина от стартирането на социалните услуги в общността, Центърът за обществена подкрепа ще връчи грамоти, за да изкаже своята благодарност към всички ключови партньори, дарители и съмишленици, допринесли за развиване и повишаване качеството на предоставяните социални услуги.

Превенцията и преодоляването на проблемите сред подрастващите изисква интегрирана политика и ангажираност на всички сектори и институции, свързани с образованието, с личностното и професионално развитие на децата и младите хора в България.

ЦОП в Бургас работи в тясно сътрудничество с Отдел „Закрила на детето“, полиция, съд, прокуратура, неправителствени и граждански организации, Регионално управление на образованието, директори на училища и  детски градини и много други , които своевременно откликват при заявена необходимост от помощ и подкрепа.

Сред отличените партньори са Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“, Български червен кръст, Районен съд, Районна прокуратура, Областна дирекция на МВР – Бургас, ОП „Общински имоти“, Движение на българските майки, Операция „Плюшено мече“, Сдружение  „Надежда и домове за децата” , СУ „Д. Дебелянов“ – Бургас,  ОУ „Братя Миладинови“ ,  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет и  други.

Част от специалистите на ЦОП извършват своята професионална дейност още от разкриването на услугата под названието Комплекс за социални услуги за деца и семейства, полагат основите на една нова за нашите условия дейност, подготвят пътя за идващите след тях. До днес членовете на екипа работят не просто с професионализъм, а със сърце и отдаденост, разкриват нови хоризонти пред децата в неравностойно положение и пред техните семейства, помагат им да осъзнаят своята значимост като личности, да развият неподозирани способности, да намерят своя път.

Новините от днес и със задна дата