вторник, 16 февруари 2021 г.

Части от трупа и главата на загиналия влетели в колата убиец на пътя Стара Загора-Нова Загора

  

Глава и част от горните крайници на загинал при пътно произшествие буквално влетели през разбитото предно стъкло на лек автомобил Ауди А8.

Торсът на жертвата изхвърчал върху покрива, а долните крайници били намерени на две различни места по асфалта, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора. Напомняме, че ужасяващият инцидент стана около 18,40 часа на 15 февруари по главен път ІІ-66 от Града на липите за Нова Загора, на метри от крайната табела при ограничение на скоростта от 50 км /час.

Зад волана на лекия автомобил е бил 37-годишен старозагорец, който буквално изпаднал в шок от случилото се. В шок е и спътникът му, двамата все още не могат да се отърсят от кървавата гледка, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов, цитиран от "Монитор".

Тепърва ще се установява с каква скорост се е движело Ауди-то, нямало данни за злоупотреба с алкохол или наркотици.

В останките от жертвата не са намерени документи за самоличност, работи се по няколко възможни версии, включително и за самоубийство, тъй като автомобилът се е предвижвал в платното за изпреварване.


Загиналият се е появил изневиделица, водачът не е имал никаква възможност да намали или спре, коментират запознати с обстановката.

В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа по закона за МВР.

Новините от днес и със задна дата