събота, 6 февруари 2021 г.

Уникална и лесна техника спира хъркането завинаги!

 

Хъркането е много често срещан проблем. Понякога, за да се отървете от него, първо трябва да промените начина си на живот. Например да отслабнете, да спрете да пиете, да пушите или пък да приемате хапчета за сън. 
Но ако всичко вече е изпробвано и хъркането не изчезва, се използват всички възможни средства. Едно от тези средства е топката за тенис. 
 
Днес се продават много устройства, които уж помагат да се спре хъркането. Маски, еластични превръзки, силиконови щипки за нос, торбички с кислород. Но обикновената топка за тенис се справя с проблема също толкова добре. 
 
Това излиза доста по-евтино  и е по-малко неудобно. 
 
Как да използваме топката?
 
За да спрете да хъркате, трябва да зашиете малка торбичка за топката в подгъва на вашата нощница или тениска. Или можете да си направите колан, който ще бъде фиксиран в долната част на гърба. Това ще попречи на хъркащия да спи по гръб.
 
 
Използването на тенис топка в борбата с хъркането е потвърдено от учени от здравния институт в Остин в Мелбърн. 
 
Изследванията им показват, че методът работи при 80% от хората с задух и хъркане. Подобна препоръка има  и на уебсайта на Националната здравна служба на Обединеното кралство.
 
Между другото, използването на тенис топка за спиране на хъркането не е нова идея. Дори през 1908 г., една от тези техники е патентована в САЩ./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата