понеделник, 15 февруари 2021 г.

Първи две жертви на екстремния студ у нас

Студът взе две жертви в област Кюстендил. Рано сутринта в понеделник на разклона за село Баланово в местността Полето е открит трупът на 80-годишна жена от село Баланово, съобщава Вяра.нюз.

Тя е била обявена за издирване от своите близки още в събота. Жената страдала от деменция и често при излизане извън дома се губела по пътя.

Тялото е намерено в местност близо до селото. Това потвърди кметът на Баланово Явор Митов.

Според хора от селото 80-годишната баба неколкократно е обявявана за издирване и е търсена от полицията и жителите на Баланово.

Екип от криминалисти на Районно управление-Дупница е установил при огледа, че върху тялото на жената няма следи от насилие.

Вероятната причина за смъртта ѝ е премръзване. Уведомена е прокуратурата.

Жертва на ниските температури, студа и виелицата стана и мъж от Кюстендил. Неговият труп е намерен в неделя под моста до градския плаж.

Мъжът е  местен клошар, който до момента е с неустановена самоличност. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление-Кюстендил.

В края на миналата седмица е намерен трупът на 50-годишен мъж в къщата на родителите му в село Гюешево.

При извършения оглед на място служителите на Районно управление в Кюстендил също не са открили следи от насилие.

През почивните дни атмосферните условия в областта бяха изключително тежки.

Екстремно ниските температури, виелиците и снегонавяванията поставиха Кюстендил в челната класация на градовете с най-ниски температури.

Новините от днес и със задна дата