петък, 5 февруари 2021 г.

Бивш командос загина при пожар в дома си

 

Бившият пловдивски командос Красимир Терзийски е загинал при пожар в дома си, съобщи TrafficNews. Около 21:40 снощи на адреса му на ул. "Копривките 12" пристигат пожарникари след сигнал за огън от апартамента му, който е на първия етаж.

Очевидци разказват, че от съседните апартаменти вече били започнали да гасят пожара, който обхванал част от коридора. Изпратените на мястото огнеборци едва успели да влязат в апартамента, където намерили тялото на 61-годишният Красимир.

Той живеел сам в апартамента си, като от години имал проблеми с алкохола и водел отшелнически начин на живот. Терзийски, който е пенсиониран военен, бил познат в квартала с прякора Уеслито. Той е бил командос, като е един от 850-те сини барети, които през 1992 година заминават на умиротворителна мисия на ООН в Камбоджа, която трябва да обезоръжи червените кхмери.

След мисията си той се развежда, а постепенно започва да има проблеми с алкохола. Той е един от стотиците мисионери, които след кървавите мисии в Афганистан, Камбоджа и други краища на света, е оставен сам да се справя с посттравматичния стрес.

Новините от днес и със задна дата