сряда, 6 януари 2021 г.

Оцелял пилот разказа за драматичен полет през Бермудския триъгълник

  

Бермудският триъгълник е място в Атлантическия океан, което е известно в целия свят. Там се случват загадъчни изчезвания на кораби, съдове, хора. Има и късметлии, които са успели да се измъкнат от този паранормален триъгълник. През пространството и времето Мъжът, който успял да постигне невъзможното, се казва Брус Гернън.

Днес той е смятан за единствения пилот, който е успял да се измъкне от Бермудския триъгълник, съобщават световните издания. Инцидентът е станал през зимата на 1970 година. Самолетът му се е изкачил на необходимата височина, извършвайки курс от Бахамите до Маями Бийч. Мъжът видял странно образувание, наподобяващо плътен облак. 

Първоначално то било с малки размери, но веднага щом машината проникнала вътре в него, то започнало да расте незабавно. Станало тъмно, сякаш е настъпила нощта. Наоколо имало проблясъци, които приличали на мълнии. И колкото по-дълбоко самолетът прониквал в това облачно пространство, толкова по-често и по-ярки били тези проблясъци, чиято природа е напълно неразбираема дори и до днес. 

Пилотът се изплашил и искаше да обърне, като напълно промени курса. Изведнъж в облачния мрак той забелязал пролука като тунел. Мъжът отправил самолета там, към синьото небе. Пролуката започнала да се затяга, но самолетът успял да се измъкне. И тогава, според думите на пилота, е започнало нещо напълно невъобразимо и невероятно. Когато Брус влетял в тунела, той видял странни линии. Въртели се обратно на часовниковата стрелка. Те пречели на концентрацията и изглеждало, че е просто невъзможно да се измъкне от това място. 

В този момент и със самия самолет започнало да се случва нещо странно, тъй като според изчисленията преминаването през тунела трябвало да отнеме няколко минути, а всъщност било изминало по-малко от половин минута. Пилотът твърдял, че след като е излязъл от странното място, е видял не синьото небе, а мъгла. В този момент той и всички членове на екипажа изпитали чувство, напомнящо за безтегловност. Абсолютно цялото навигационно оборудване спряло да работи. 

Стрелката на компаса започнала да се мята в различни посоки. И въпреки целия този хаос, те все пак успели да се свържат с диспечерите. Брус поискал да уточни координатите си, на което получил отговор, че не е наблюдаван на нито един радар.

Едва след като мъглата се разсеяла, самолетът бил открит. Всички бяха изумени. Оказало се, че всъщност са стигнали до местоназначението си, въпреки че Гернън, който е опитен пилот, е бил уверен, че самолетът е само на половината път. 

Полетът, който трябвало да продължи около 1,5 часа, продължил малко повече от 45 минути. Брус е уверен, че това е бил скок във времето и той е изминал разстоянието от 100 км само за 10 секунди. От научна гледна точка Някои учени вярват, че той е извършил пътуване във времето. Според една теория, огромните вихрови образувания може да са допринесли за това. В Атлантическия океан има особено течение, което образува мощни водовъртежи. Те синтезират потоците на силно разреден въздух, които са насочени вертикално нагоре. 

Те представляват опасност не само във водата, но и във въздуха. Освен това могат да достигнат надморска височина от 12 км. Има предположения, че тези образувания могат да повлияят на движението на времето. Освен това, изменя масата на самолетите и корабите. Веднъж попаднал във такъв вихър, всеки апарат под определени фактори може да „разреже“ времето и пространството и да пристигне до местоназначението си по-рано, отколкото е било възможно. Вероятно това се е случило с Брус Гернън./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата