петък, 22 януари 2021 г.

Преподавател от Медицинския университет към студенти: А-о-а-о-йес... Трябва да квичите! ВИДЕО

  

Получен е нов сигнал за фриволно поведение на преподавател от Медицинския университет в София. Появиха се още смущаващи сцени, заснети от студенти по време на онлайн лекция, по случая започна проверка. Междувременно, втори скандален клип с участието на преподавател от МУ-София се появи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Действието се развива в онлайн час по анатомия. Главен герой в смущаващата сцена е асистент д-р Делчо Андреев. "А-о-а-о-йес... това квичене, защото вие това искате. Трябва да бъдете нещо велико. Вие сте цвета на човечеството и трябва да квичите", казва преподавателят. Следва реакция от студентка, която не желае да слуша повече. Подобно отношение студентите получавали често, твърдят източници на телевизията. Клипът от лекцията на д-р Андреев поставя въпроса – изолиран случай ли е този род поведение или обичайна практика за преподавателите в Медицинския университет?! 

Припомняме ви, че в неудобна ситуация попадна и преподавателка по биохимия. След кат се появиха излъчи кадрите с нейно участие, във висшето заведение започна проверка, а в понеделник ще се проведе извънреден ректорски съвет. Все още официален коментар от ръководството на учебното заведение няма. Част от студентите излязоха в защита на своята преподавателка, която се ползва с висок авторитет сред тях. 

"Не смятаме, че видяното е кой знае колко фрапиращо, а още по-малко, че е достатъчно основание, за да загуби работата си един от най-отдадените преподаватели.

Особено в днешно време, всеки може и намира много по-фрапиращи неща онлайн. Всъщност, в епицентъра на този „скандал“ на първо място е превъзнесеното възмущение на лицемери, и едва на второ едната грешката на един човек. Според нас, случилото се е изключение, не правило и не би трябвало да обезсмисля иначе съвестната ѝ работа", се казва в позицията им. 

Третокурсници обаче, пожелали анонимност, разказаха - една от групите е заплашена, че няма да завърши, поради подозрения, че е разпространила видеото. Скандалът в Медицинския университет бе коментиран и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

"Не мога да го коментирам... думата не ми идва! Аз също водя такива лекции на студенти по хируригия. Недоумявам. Кой е принципал... доколкото знам висшите училища са автономни. Има ректор, има общо събрание като върховен орган", каза той.

Новините от днес и със задна дата