четвъртък, 21 януари 2021 г.

Общината започва подготовка за реализиране на бъдеща лодкостоянка в местността „Кьошето“

 

Община Бургас планира развитието на града за много години напред. Посоките, в които той може да расте, не са много, тъй като се намира между морето и три езера. Една от бъдещите нови жилищни зони на Бургас е местността "Кьошето".

Там има възможност напред във времето да се изгради още една защитена лодкостоянка, подобна на тези, които Общината вече реализира в "Крайморие" и Ченгене скеле. За целта още отсега трябва да се предвиди възможност до нея да се прокара път.

Във връзка с предстоящо отваряне на мярка 1.8. "Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки", сектор "Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки", и краткия индикативен срок за кандидатстване за финансиране на проекти по мярката, е необходимо Община Бургас максимално бързо да обезпечи проектна готовност на обект: "Изграждане на защитена лодкостоянка, разположена югоизточно от УПИ I, кв.30 /ПИ, с идентификатор 07079.20.470/по плана на м. "Ъгъла", з-ще кв. "Сарафово", гр. Бургас, в границите на ПИ с идентификатор 07079.1.1474 по КК на гр. Бургас и в прилежащата му акватория на Черно море".

Именно във връзка с това предвиждане, на 25.01.2021 г., от 12:00 часа, съгласно изискванията на 62а, ал.3, във връзка с чл.127, ал.1 от ЗУТ, Община Бургас ще  проведе обществено обсъждане на предложение за изменение на ПУП-ПР за УПИ I, отреден "за озеленяване", в кв. 30 по плана на местност "Ъгъла" (бивша местност "Кьошето"), землище на кв. "Сарафово", ПИ с идентификатори 07079.20.470 по КК на гр. Бургас. Изменението на ПУП-ПРЗ е необходимо във връзка с осигуряване на устройствена основа и обезпечаване с довеждаща инфраструктура на изграждането на защитената лодкостоянка в границите на поземлен имот /ПИ/ с идентификатор 07079.1.1474 по кадастралната карта /КК/ на гр. Бургас и в прилежащата му акватория на Черно море.

Заради епидемиологичната обстановка, обсъждането ще бъде в платформата ZOOM. На самата дата, 25 януари, в раздел Новини на общинския сайт (https://www.burgas.bg/bg) ще откриете публикация с линк към интернет "стаята", в която ще се говори по темата.

* Снимката е илюстративна и е на новата защитена лодкостоянка в Ченгене скеле, по която има още съвсем малко довършителни работи тази година.

Новините от днес и със задна дата