събота, 2 януари 2021 г.

Задържани са двама мъже и една жена, за разпространение на наркотици в Бургас

 

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани двама мъже и една жена, като са образувани две бързи производства и една преписка. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е свързан със задържането на 47 годишен бургазлия / в апартамента му, разположен в бл. 49 в ж.к. «Изгрев» са намерени и иззети : пистолет «Ekol Spesial 99», десет амуниции към него, свивка с кафява листна маса с кристали – т.нар. «друсан чай», реагирал при извършения полеви тест на метамфетамин, 24 жълтеникави таблетки, чийто състав е в процесс на изясняване и топче с бяло кристалообразно вещество «пико».

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 11 случая. Водачите са на възраст от 23 до 47 години. Петима от тях / на 23, 28, 32, 37 и 47 години/ са шофирали след употреба на метамфетамин, един 33 годишен бургазлия - след употреба на амфетамин и метамфетамин, един водач – 41 годишен бургазлия, шофирал т.а. „Форд Транзит”, с великотърновска регистрация, след употреба на метадон, един водач – 23 годишен мъж от Димитровград, управлявал л.а. „БМВ 530 Д“, с хасковска регистрация, след употреба на канабис, един 21 годишен айтозлия, шофирал след употреба на амфетамин, 30 годишен бургазлия, шофирал след употреба на опиати и диазепини и един водач – 26 годишен бургазлия, управлявал л.а. „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, след употреба на опиати.

В други седем случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.


Новините от днес и със задна дата