неделя, 24 януари 2021 г.

ВЪПРЕКИ МЕРКИТЕ: Близо 120 души празнуваха в ресторант край Поморие / видео

 

 В нарушение на мерките: Близо 120 души празнуваха в ресторант край Поморие  (ВИДЕО)

Управителят предупредил за проверката и посетителите избягали.

Пореден случай на погазване на противоепидемичните мерки. Този път в комплекс от затворен тип край поморийското село Медово.

Около 120 души са празнували рожден ден в ресторанта на комплекс „Старите къщи”. Шумното парти и танци до полунощ обаче бяха прекъснати от информация за внезапна проверка на контролните органи. Полицията завари заключен ресторант.

Новината за пищно парти по повод юбилей става ясна след колоритна заря в големия хотелски комплекс. Компании били направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също е препълнена. 

До идването на полицейските екипи обаче около 23:15 ч. управителят предупреждава по микрофона че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукват да бягат към препълнения с автомобили паркинг. Никой от гостите не е заплатил и сметката си.

Сред посетителите се оказа че има и немски граждани, дошли да вечерят и да се повеселят. При акцията на полицията обаче ресторантът се оказва заключен, осветлението загасено, а заради страх от санкции повече от 60 души скрити в стаите на хотелския комплекс.

На място пристигна и екип на РЗИ, който също не успя да открие управител или собственик на обекта. Рецепцията също се оказа без персонал. Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ. По случая предстои проверка. / Репортер: Елена Танева

Новините от днес и със задна дата