вторник, 15 декември 2020 г.

Учените откриха защо някои хора бързо се възстановяват от COVID-19

 Учените откриха защо някои хора бързо се възстановяват от COVID-19

Някои пациенти се възстановяват доста по-бързо от лек до умерен коронавирус. Новото проучване предостави някои много интересни данни защо това е така.

 Изследването е проведено от американски лекари, които са наблюдавали пациенти, които са се възстановили от COVID-19.

Въз основа на получените данни може да се заключи, че някои от хората не само понасят по-лесно болестта, но и допълнително получават дългосрочен имунитет. Резултатите от изследването са публикувани в научното списание Cell.

Специалистите са изследвали кръвни проби от хора, които са имали коронавирус известно време след възстановяване. Дуейн Земеман каза, че има отделна категория хора, които преодоляват болестта по-бързо и в кръвта им се образуват много повече антитела.

Разликите могат да се отдадат и на факта, че приблизително 20% от хората изпитват симптоми средно в продължение на 10 дни, тялото реагира по-агресивно на вируса и в същото време произвежда няколко пъти повече клетки, които защитават тялото в дългосрочен план.

В бъдеще учените ще установят причините, довели до разликите в структурата на имунната система на тези 20% от пациентите. Това ще предостави нови данни за това как може да работи човешкият имунитет./ zdrave.to

Новините от днес и със задна дата