понеделник, 14 декември 2020 г.

Ураганен вятър обърна камион с ремарке край Сливен / снимки

  

Силният вятър обърна камион марка „Ивеко” с ремарке на Тополчанския разклон. Драмата се разигра малко преди 15 часа в понеделник, съобщава Sliveninfo. Камионът е бил празен. Той е собственост на фирма от Търговище.

Вятърът е бил толкова силен, че след като служители на МВР са изправили возилото, то отново се е обърнало. По-късно камионът е бил отново изправен и е продължил пътя си. 

Шофьорът няма наранявания. От МТО – станцията в Сливен съобщиха пред Sliveninfo, че днес скоростта на вятъра в града е достигнала 24 м/с, което прави над 86 км/ч. На полето край Тополчане обаче скоростта със сигурност е по-висока, защото няма сгради. 


От МВР отправиха предупреждение за силен вятър на територията на област Сливен: Във връзка с няколко пътни инцидента, възникнали в района на "Радина чешма" на главен път 1-6 и при разклона за с. Тополчане, призоваваме водачите на МПС да шофират с изключително повишено внимание, съобразена скорост и достатъчна дистанция, гласи информацията. Причината е усложнената метеорологична обстановка, уточняват от ОДМВР-Сливен.

Новините от днес и със задна дата