понеделник, 14 декември 2020 г.

Смразяващи разкрития за невижданото убийство с разчленен мъж ВИДЕО

  

                            Снимка:Булфото

Полицаите арестуваха предполагаемия извършител на жестокото убийство в Стара Загора. Това стана ясно от брифинг на полицията. Там тази нощ случайни минувачи откриха горните крайници на труп в близост до контейнер за боклук, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Задържаният за бруталното посегателство е 57-годишен криминално проявен мъж. Той живял сам в блок 26 в квартал „Три чучура“. Жертвата е на 42 г. и също има криминални регистрации, има семейство, което живее във Видин. Починалият е трудово ангажиран - работел е в чужбина, върнал се е у нас няколко дни преди убийството. 

При обиските на дома на предполагаемия извършител са намерени веществени доказателства, които говорят за съпричастността му към престъпните деяния - части от тялото на убития и предмети, които най-вероятно са използвани за разчленяването. В предмет на доказване е къде точно е извършено престъплението, мотивите са най-вероятно от битов характер. 

Двамата мъже са били в близки отношения от дълго време. Те не са били бездомни, каквато беше първоначалната непотвърдена информация. Снощи в контейнер за смет случайни минувачи открили ръцете на трупа, но те били с липсващи длани. При извършени процесуални действия в апартамента на предполагаемия извършител е намерен и торса на починалия, като липсват главата, горни и долни крайници. 

Задържаният все още не е дал никакви обяснения. Мъжът ще бъде привлечен като обвиняем за умишлено причиняване на смърт, за което Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 г. лишаване от свобода. Ако се установи, че убийството е извършено по особено мъчителен начин, наказанието ще е по-строго.

Новините от днес и със задна дата