понеделник, 7 декември 2020 г.

Разбра се кои са убиецът и жертвата от Дъбово, секс оферта към мургава майка в основата на зверството

  

24-годишен жител на мъглижкото село Дъбово е задържан по обвинение в убийство на свой много по-възрастен съсед, престъплението е било извършено умишлено късно вечерта 4 декември пред дома на жертвата, съобщава "Монитор".

Сигналът за намерения мъртъв с прерязано гърло 74-годишен Илия Хайверов е бил подаден ден по-късно, на 5 декември около 18,30 часа в РУ „Полиция“ – Казанлък от неговия 50-годишен син, който открил изстиналия и разкъсан от кучета и котки труп на прага на жилището му. В хода на образуваното досъдебно разследване станало ясно, че от жилището липсват портфейла на заклания мъж с намиращи се вътре двадесетина лева и мобилният му апарат. 

Според патоанатомите смъртта е настъпила следствие дълбока прорезно – прободна рана в шията, която най-вероятно е направена с парче от разбитото стъкло на прозореца. Късно следобед в неделя е задържан, първоначално за 24 часа по закона за МВР съседа на Хайверов, роденият през 1994 година Иван Кехайов, който живеел с майка си на около 150 м от местопроизшествието. На първоначалния разпит Кехайов, който до сега е непознат на криминалистите направил частични признания, като заявил че убийството е станало при сборичкване между него и Хайверов. 

Двамата се скарали заради отправено /по думите на младия мъж/ „неприлично предложение към майка му, за което Иван научил ден по-късно. Старецът поискал срещу съответно заплащане интимна услуга от мургавата жена и след отказа ѝ грубо я напсувал. Това раздразнило Кехайов и той отишъл да иска обяснение от съседа си. 

Последвало скарване между двамата и сбиване, при което се счупило едно от стъклата на прозорците. В уплаха си Иван грабне парче стъкло и го забил в шията на домакина, след което побързал да избяга. От прокуратурата приемат твърдението за „случайност“ като защитно и ще искат оставането на Кехайов за постоянно зад решетките. 

Очаква се това да стане във вторник. Това е пореден случай на убийство в Дъбово, където живеят около 1 100 души, припомнят местните, които не са забравили че привечер на 11 януари през 2018 година 39-годишна тяхна съселянка с психични проблеми уби с дърво 74-годишната си майка. Убийцата твърдяла, че родителката ѝ се спънала по стълбите и починала, но патоанатомите установили, че фаталната рана на главата е от удар с цепеница. Извършителката Лора Г. е настанена в психиатрично заведение.

Новините от днес и със задна дата