събота, 19 декември 2020 г.

Подивели роми смляха от бой с юмруци и ритници фелдшер от Роман

 

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Мездра днес за срок до 72 часа са задържани извършителите на побой над медицински специалист в гр. Роман. Досъдебното производство по случая е започнало след постъпил сигнал за това, че около 16 часа на 18 декември е бил нанесен побой над медицински фелдшер от Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Роман. 
 
Извършителите на деянието са били установени – Х.В. (на 18 години) и К.П. (на 36 години). Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист по повод и при изпълнение на службата му. 
 
Извършеното от тях престъпно деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 2 от НК. Предстои Районна прокуратура – Мездра да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. 
 
По данни на "Конкурент", фелдшерът С.П. е бил бит, ритан и малтретиран от двама от скандално известната фамилия Лисиците, която е замесена при почти всеки скандал в Роман. Конфликтът тръгнал, след като във филиала дошъл мъж с коремни болки. Фелдшерът С.П. го прегледал, поставил му инжекция и насочил към личния лекар., тъй като състоянието на пациента не било критично. 
 
Това сякаш отключило агресията на болния, който започнал да обижда медицинския фелдшер. Към заканите и псувните се присъединил и негов племенник. Когато С.П. опитал да повика полиция на помощ, двамата го нападнали с юмруци, свалили го на земята и ритали по главата и тялото. Счупили му лаптопа. 
 
На помощ се притекъл дежурния лекар, а биячите временно се оттеглили. След това се върнали да добият фелдшера. Пристигналите полицаи задържали двамата биячи. С.П. е бил откаран към врачанската болница, за да бъде освидетелстван. Неговите колеги са в потрес от бруталното нападение над човек, който се е опитал да окаже помощ на болен.

Новините от днес и със задна дата