вторник, 22 декември 2020 г.

35-годишен варненец става депутат на мястото на починалия Валентин Касабов

 

Георги Александров влиза като депутат от НФСБ в групата на "Обединени патриоти" в 44-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията на Валери Симеонов.

Той е бил обявен за избран за народен представител от 3 Варненски изборен район с решение на Централната избирателна комисия от 22 декември 2020 г. Александров влиза на мястото на Валентин Касабов, който загуби битката с COVID-19.

Георги Александров е на 35 години. Роден е и живее във Варна. Завършва средното си образование в IV Езикова гимназия - "Фредерик Жолио-Кюри" - Варна с профил "Испански език" и висшето си образование, степен "бакалавър" - във Варна със специалност "Журналистика и PR".

Започва професионалните си стажове във варненските периодични издания още по време на следването си. От 2006 г. се занимава с телевизионна журналистика, като кореспондент, автор и водещ на новини и предавания в различни медии.

От септември 2008 г. е част от екипа на ТВ СКАТ във Варна. Отразява събития и проблеми в цяла Североизточна България, сред които "Катунишките бунтове" във Варна, големите граждански протести през 2013 г., взривът на влакова композиция в село Хитрино през 2016 г.

Владее английски, испански и руски език.

До 2011 година не членува в политически партии и движения. Участва в учредяването на НФСБ на 17 май 2011 г., като част от групата - патриоти от Варна. Член на НФСБ.

Георги Александров не е семеен, се уточнява още в съобщението.

 

Новините от днес и със задна дата