неделя, 1 ноември 2020 г.

Италиански учени с шоково решение за COVID-19

  

Трима известни италиански учени – медици предложиха шоково решение за справяне с „Ковид – 19“ – безмилостна сегрегация на хората над 50 години от по-младите с цел спиране на разпространението на новия коронавирус, предотвратяване на пълен „локдаун“ в страната и осигуряване на безметежно бъдеще за изпадналото сега в истинска морална и икономическа немилост поколение в началото на жизненото му поприще, пише "Монитор".

Професорите Карло Фаверо, Андрея Икино и Алдо Рустикини развиха теорията си за крещящата необходимост от масово изолиране на възрастните на страниците на популярния консервативен вестник „Ил Фольо“. Интересното е, че тезата им не бе посрещната на нож като „дискриминационна“ или „расистка“ от политическите наблюдатели, просто защото тримата „мозъци“ правят изводите си след внимателен сравнителен анализ на последните данни за шествието из Апенините на “Sars-CoV-2”. 

А те показват, че през първата вълна на заразата през пролетта, тя е покосявала преди всичко хора над 65 години, но през последните седмици възрастовият праг на галопиращо заразяване и смърт е „слязъл“ на 50 години. Като от началото на пандемията през март досега от „Ковид-19“ на Апенините са починали към 37 000 души, от които на възрст под 50 г. са били 409-ма, а под 30 г. – 19-ма. 

С друти думи заразата „предпочита“ за съжаление хората над половин век, у тях вирусният заряд се оказва в пъти по-голям, той се шири в организма им за дълго и съответно те на практика се превръщат в опасно мини-огнище за подпалване чергата на младите хора. Интересни са „сегрегационните решения“, които предлагат тримата учени за сънародниците си над 50 г.. Най-безболезненото е преминаването на всички тях и навсякъде, където е възможно, в режим на „смартуоркинг“, тоест на работа вкъщи. 

Това е абсолютно задължително за преподавателите над въпросната възраст, които поне докато се вихри коронавирусът, трябва да учат питомците си „он лайн“. Следващото вече по-драстично предложение на професорите е свързано с градския транспорт – разделение и редуване на превозните средства – автобуси, мотриси, вагони и т.н. един път за възрастни, и един път за млади пасажери. 

Следва строгото обособяване на часови граници за „възрастни“ и съответно за „млади“ хора в супермаркетите, аптеките и другите магазини с жизнено необходими стоки. Накрая идва ред и на най-шоковото предложение – за да бъде изолацията на възрастните по домовете им абсолютна, на децата и внуците, които съжителстват с тях, правителството да раздаде ваучери за нощувка в празните сега хотели в страната и хранене в останалите без работа ресторанти.

Новините от днес и със задна дата