четвъртък, 19 ноември 2020 г.

От прокуратурата с последни новини за жестокото двойно убийство, смразило Сандански

 

Започнато е досъдебно производство за убийство. Става дума за двойно убийство на деца на 3 години и на 5 години. Братче и сестриче. Това каза пред журналисти зам. окръжният прокурор на Благоевград Весела Стоилова, която е и наблюдаващ случая прокурор по производството, съобщава "Фокус". 

„Извършват се активни действия по разследването. На този етап не можем да ви дадем повече информация, освен че имаме насоки за извършителя на престъплението и че има задържано лице”, каза още тя. 

От своя страна старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на Областна дирекция МВР – Благоевград, каза, че сигналът за убийството е подаден в полицията около 17.30 часа. „Колегите са реагирали моментално”, допълни той. 

Както BurgasNovinite.BG съобщи, жестокото престъпление е извършено в къща в центъра на града. След поредния скандал и в състояние на афект, 32-годишната Кристина грабнала ножа и убила двете си деца - момченце и момиченце.

Кристина и съпругът ѝ Георги, който е горски служител, са били в бракоразводно дело. От няколко месеца тя е работила като касиерка в училище, но сега е в болничен.

На улицата, на която живеят, днес се коментираше, че от известно време семейството преживявало труден период, съпрузите имали проблеми и жената приемала медикаменти, пише struma.bg.


Днес Георги се прибрал от работа, но вратата на жилището била затворена. Умолявал Кристина да му отвори, но тя отказвала. Притеснил се, защото не чувал децата, както обичайно. Разбил вратата и се натъкнал на потресаващата гледка. Веднага се обадил на тел. 112. Какво точно е станало, може да се предполага, но следователите предстои да установят категорично. До късно тази вечер в полицейското управление са разпитвани свидетели и близки на семейството.
Майката при задържането е гледала в една точка и се е държала неадекватно, не е давала никакви смислени отговори на въпросите, не е признала, че тя е извършила убийството, въпреки че фактите са в потвърждение на тази версия. Сред призованите за разпит е била и бабата на децата – Валя Д., която е уважаван учител по английски език в едно от училищата в Сандански. Кристина е с висше образование. Завършила е УНСС. Преди това е учила в земеделската гимназия в Сандански. Преди години е работила като младши експерт в Изпълнителна агенция "Железопътна администрация". От 3 месеца чрез Бюрото по труда й предложили работа и тя приела. Съпругът ѝ също е висшист.

Новините от днес и със задна дата